Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Pâinea pavé este un soi de pâine franțuzească rustică, preparată din făină albă de grâu și care se caracterizează prin forma sa plată, nu foarte înaltă și ușor rotunjită în partea superioară, care se aseamănă unei pietre pe care o poți găsi în pavaj, de unde s-a născut și denumirea sa, pavé (în traducere „stradă, asfalt” sau „pavat”).
Cu toate acestea, unii brutari folosesc termenul „pavé” și pentru a descrie o pâine cu formă neregulată, care a crescut puțin mai mult sau pentru pâini de dimensiuni mai mari. Termenul nu este reglementat, deci această denumire ar putea continua să evolueze în funcție de modul în care este utilizat în magazine și brutării.
În mod tradițional, aluatul pentru pâinea pavé are la bază făină de secară și este lăsat să dospească de trei ori, timp de o oră, înainte să fie pus la cuptor. Pâinea rezultată are un miez de culoare crem, cu o aromă inedită, ușor acidă și o crustă crocantă groasă. De asemenea, unele versiuni mai moderne includ și făină din malț de grâu, nuci și/sau semințe de floarea-soarelui.
Pain pavé este deosebit de populară în regiunea Provence, din sudul Franței și în Ardeni, în nord-estul Franței, unde este adesea servită cu ulei de măsline.
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Pâinea pavé este un soi de pâine franțuzească rustică, preparată din făină albă de grâu și care se caracterizează prin forma sa plată, nu foarte înaltă și ușor rotunjită în partea superioară, care se aseamănă unei pietre pe care o poți găsi în pavaj, de unde s-a născut și denumirea sa, pavé (în traducere „stradă, asfalt” sau „pavat”).
Cu toate acestea, unii brutari folosesc termenul „pavé” și pentru a descrie o pâine cu formă neregulată, care a crescut puțin mai mult sau pentru pâini de dimensiuni mai mari. Termenul nu este reglementat, deci această denumire ar putea continua să evolueze în funcție de modul în care este utilizat în magazine și brutării.
În mod tradițional, aluatul pentru pâinea pavé are la bază făină de secară și este lăsat să dospească de trei ori, timp de o oră, înainte să fie pus la cuptor. Pâinea rezultată are un miez de culoare crem, cu o aromă inedită, ușor acidă și o crustă crocantă groasă. De asemenea, unele versiuni mai moderne includ și făină din malț de grâu, nuci și/sau semințe de floarea-soarelui.
Pain pavé este deosebit de populară în regiunea Provence, din sudul Franței și în Ardeni, în nord-estul Franței, unde este adesea servită cu ulei de măsline.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE