Combaterea risipei alimentare

Tortilla este un preparat esențial al culturii culinare mexicane, cu o tradiție veche de mii de ani. Prima tortilla a fost creată cu ingredientul de bază al culturilor indigene, porumbul.

Acest ingredient era folosit la scară largă de poporul mesoamerican, care depozita boabele de porumb pentru a le procesa ulterior astfel încât să se prepare masa, aluatul pentru tortilla, care era apoi modelat în bile și presat manual pentru a crea forma familiară de tortilla, rotundă și subțire. Această veche tradiție este încă prezentă printre unele grupuri indiene native, care sunt instruite pentru a perfecționa arta de a prepara tortille autentice.

Istoria tortillei s-a modificat după sosirea conchistadorilor spanioli în acea zonă, în secolul al XV-lea. Conchistadorii au adus aici diferitele lor tradiții culinare, în care grâul a jucat un rol crucial, în timp ce porumbul autentic a fost privit ca hrană a plebeilor.

Cu toate acestea, tradiția de a cultiva și găti cu porumb s-a menținut în zonele rurale printre indienii indigeni. Se crede că apariția tortillei de grâu a avut loc în perioada colonială, însă detaliile au rămas încă incerte. Unele teorii susțin că are origini în tradiția europeană, unele că a fost o invenție intenționată a indienilor pentru a satisface preferințele conchistadorilor europeni, iar altele susțin că evreii spanioli exilați au creat-o, deoarece considerau că porumbul nu este kosher.

Astăzi, tortilla este folosită de obicei ca bază pentru numeroase feluri de mâncare, cum ar fi taco, burrito, enchilada și quesadilla. De asemenea, este frecvent servită alături de tocănițe și chilli, pentru a o înmuia în sos.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Tortilla este un preparat esențial al culturii culinare mexicane, cu o tradiție veche de mii de ani. Prima tortilla a fost creată cu ingredientul de bază al culturilor indigene, porumbul.

Acest ingredient era folosit la scară largă de poporul mesoamerican, care depozita boabele de porumb pentru a le procesa ulterior astfel încât să se prepare masa, aluatul pentru tortilla, care era apoi modelat în bile și presat manual pentru a crea forma familiară de tortilla, rotundă și subțire. Această veche tradiție este încă prezentă printre unele grupuri indiene native, care sunt instruite pentru a perfecționa arta de a prepara tortille autentice.

Istoria tortillei s-a modificat după sosirea conchistadorilor spanioli în acea zonă, în secolul al XV-lea. Conchistadorii au adus aici diferitele lor tradiții culinare, în care grâul a jucat un rol crucial, în timp ce porumbul autentic a fost privit ca hrană a plebeilor.

Cu toate acestea, tradiția de a cultiva și găti cu porumb s-a menținut în zonele rurale printre indienii indigeni. Se crede că apariția tortillei de grâu a avut loc în perioada colonială, însă detaliile au rămas încă incerte. Unele teorii susțin că are origini în tradiția europeană, unele că a fost o invenție intenționată a indienilor pentru a satisface preferințele conchistadorilor europeni, iar altele susțin că evreii spanioli exilați au creat-o, deoarece considerau că porumbul nu este kosher.

Astăzi, tortilla este folosită de obicei ca bază pentru numeroase feluri de mâncare, cum ar fi taco, burrito, enchilada și quesadilla. De asemenea, este frecvent servită alături de tocănițe și chilli, pentru a o înmuia în sos.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE