Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Făina de secară aduce o nouă dimensiune produselor de brutărie și patiserie. Măcinată din boabe de secară, această făină are o aromă fragedă, de nucă și note ce amintesc de malț, care o deosebesc de făina de grâu pe care o întâlnești de cele mai multe ori în preparatele coapte. Cu nenumărate posibilități de arome și texturi, făina de secară te va cuceri prin originalitatea sa.
La fel ca în cazul făinii de grâu, diferitele sortimente de făină de secară sunt determinate de ce părți din bobul de secară – adică endosperm, tărâțe și germeni – sunt prezente. Cu cât sunt incluse mai multe părți, cu atât făina este mai închisă la culoare. Mai mult decât atât, amplifică savoarea multor ingrediente prezente în produsele de brutărie și panificație, în special cele „întunecate”: ciocolată, ghimbir, caramel, unt brun, scorțișoară și alte ingrediente similare.
În comparație cu făina universală, care este măcinată din grâu, făina de secară conține foarte puțin gluten. Glutenul asigură structura preparatelor coapte, dar, dacă aluatul este frământat prea mult, poate, de asemenea, să le facă dure. Așadar, fursecurile, biscuiții, clătitele – orice produs cu o consistență mai fermă – se potrivesc excelent cu făina de secară. Produsele de brutărie preparate chiar și parțial cu această făină vor rămâne proaspete mai mult timp decât cele făcute cu făina obișnuită, datorită capacității sale de a reține a umiditatea, care este deosebit de utilă pentru textura prăjiturilor și a pâinilor.
Făina de secară păstrează mult mai multe proprietăți nutritive decât făina de grâu rafinat. De asemenea, este mult mai bogată în fibre solubile și are un conținut mai scăzut de zahăr. Oferă o senzație de sațietate timp de câteva ore după consum, reducând în același timp colesterolul și îmbunătățind sensibilitatea la insulină.
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Făina de secară aduce o nouă dimensiune produselor de brutărie și patiserie. Măcinată din boabe de secară, această făină are o aromă fragedă, de nucă și note ce amintesc de malț, care o deosebesc de făina de grâu pe care o întâlnești de cele mai multe ori în preparatele coapte. Cu nenumărate posibilități de arome și texturi, făina de secară te va cuceri prin originalitatea sa.
La fel ca în cazul făinii de grâu, diferitele sortimente de făină de secară sunt determinate de ce părți din bobul de secară – adică endosperm, tărâțe și germeni – sunt prezente. Cu cât sunt incluse mai multe părți, cu atât făina este mai închisă la culoare. Mai mult decât atât, amplifică savoarea multor ingrediente prezente în produsele de brutărie și panificație, în special cele „întunecate”: ciocolată, ghimbir, caramel, unt brun, scorțișoară și alte ingrediente similare.
În comparație cu făina universală, care este măcinată din grâu, făina de secară conține foarte puțin gluten. Glutenul asigură structura preparatelor coapte, dar, dacă aluatul este frământat prea mult, poate, de asemenea, să le facă dure. Așadar, fursecurile, biscuiții, clătitele – orice produs cu o consistență mai fermă – se potrivesc excelent cu făina de secară. Produsele de brutărie preparate chiar și parțial cu această făină vor rămâne proaspete mai mult timp decât cele făcute cu făina obișnuită, datorită capacității sale de a reține a umiditatea, care este deosebit de utilă pentru textura prăjiturilor și a pâinilor.
Făina de secară păstrează mult mai multe proprietăți nutritive decât făina de grâu rafinat. De asemenea, este mult mai bogată în fibre solubile și are un conținut mai scăzut de zahăr. Oferă o senzație de sațietate timp de câteva ore după consum, reducând în același timp colesterolul și îmbunătățind sensibilitatea la insulină.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE