Combaterea risipei alimentare

Dacă și tu crezi că rădăcinoasele merită să fie vedete în bucătărie, ți-am pregătit această rețetă încântătoare de budincă de pâine cu păstârnac și unt aromatizat cu cimbru și alune. Această abordare sofisticată a budincii clasice de pâine poate fi servită ca masă principală de către vegetarieni sau drept garnitură în cazul iubitorilor de carne.

Ingrediente

  • 300 g păstârnac, decojit și tăiat în bucăți mici 
  • 3 linguri ulei de măsline + mai mult pentru ungerea tăvii
  • 350 ml smântână de gătit
  • Sare și piper după preferință
  • 3 ouă mari, bătute
  • 85 g unt nesărat, moale
  • 100 g parmezan, răzuit
  • 1 lingură cimbru
  • 250 g ciuperci
  • 300 g pâine/chifle, în cuburi mici
  • 25 g alune de pădure, tăiate în jumătate

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 190°C. Într-o tavă, pune păstârnacul, stropește-l cu o lingură de ulei de măsline, apoi presară peste sare și piper. Lasă tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când păstârnacul dobândește o textură moale și este uniform caramelizat, apoi scoate-o din cuptor. Redu temperatura cuptorului la 170°C.
  2. Într-un bol mare, bate smântâna de gătit, ouăle și jumătate din cantitatea de unt, parmezan și cimbru. Asezonează cu sare și piper, apoi incorporează 2 linguri de ulei, pâinea/chiflele și păstârnacul și lasă amestecul timp de 10 minute la temperatura camerei.
  3. Unge o tavă de dimensiuni medii cu ulei de măsline și toarnă în ea amestecul pregătit la pasul precedent, apoi pune tava deoparte. Într-o tigaie, încălzește untul rămas până când dobândește o culoare aurie, apoi adaugă ciupercile, alunele de pădure și cimbrul rămas, lăsând tigaia pe foc încă 3 minute. Ulterior, toarnă conținutul din tigaie peste budincă și acoperă tava cu folie de aluminiu, ca apoi să o lași la cuptor timp de 50 de minute. Când timpul a expirat, înlătură folia, presară parmezanul rămas și pune tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute.
  4. Scoate budinca din cuptor și las-o să se răcească timp de câteva minute înainte să o servești.

Poftă bună!

Sursă rețetă:

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/truffled-parsnip-brioche-pudding-hazelnut-thyme-butter

Sursă poză: 

https://www.farmfreshtoyou.com/recipes/232/savory-bread-pudding-with-parsnips)

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Dacă și tu crezi că rădăcinoasele merită să fie vedete în bucătărie, ți-am pregătit această rețetă încântătoare de budincă de pâine cu păstârnac și unt aromatizat cu cimbru și alune. Această abordare sofisticată a budincii clasice de pâine poate fi servită ca masă principală de către vegetarieni sau drept garnitură în cazul iubitorilor de carne.

Ingrediente

  • 300 g păstârnac, decojit și tăiat în bucăți mici 
  • 3 linguri ulei de măsline + mai mult pentru ungerea tăvii
  • 350 ml smântână de gătit
  • Sare și piper după preferință
  • 3 ouă mari, bătute
  • 85 g unt nesărat, moale
  • 100 g parmezan, răzuit
  • 1 lingură cimbru
  • 250 g ciuperci
  • 300 g pâine/chifle, în cuburi mici
  • 25 g alune de pădure, tăiate în jumătate

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 190°C. Într-o tavă, pune păstârnacul, stropește-l cu o lingură de ulei de măsline, apoi presară peste sare și piper. Lasă tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când păstârnacul dobândește o textură moale și este uniform caramelizat, apoi scoate-o din cuptor. Redu temperatura cuptorului la 170°C.
  2. Într-un bol mare, bate smântâna de gătit, ouăle și jumătate din cantitatea de unt, parmezan și cimbru. Asezonează cu sare și piper, apoi incorporează 2 linguri de ulei, pâinea/chiflele și păstârnacul și lasă amestecul timp de 10 minute la temperatura camerei.
  3. Unge o tavă de dimensiuni medii cu ulei de măsline și toarnă în ea amestecul pregătit la pasul precedent, apoi pune tava deoparte. Într-o tigaie, încălzește untul rămas până când dobândește o culoare aurie, apoi adaugă ciupercile, alunele de pădure și cimbrul rămas, lăsând tigaia pe foc încă 3 minute. Ulterior, toarnă conținutul din tigaie peste budincă și acoperă tava cu folie de aluminiu, ca apoi să o lași la cuptor timp de 50 de minute. Când timpul a expirat, înlătură folia, presară parmezanul rămas și pune tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute.
  4. Scoate budinca din cuptor și las-o să se răcească timp de câteva minute înainte să o servești.

Poftă bună!

Sursă rețetă:

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/truffled-parsnip-brioche-pudding-hazelnut-thyme-butter

Sursă poză: 

https://www.farmfreshtoyou.com/recipes/232/savory-bread-pudding-with-parsnips)

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE