Combaterea risipei alimentare

Nimic nu se compară cu un preparat cremos, care îmbină celebra combinație de cacao și bezele, cu care îi vei putea delecta pe oaspeți în timpul sărbătorilor sau surprinde pe copii într-o zi cu zăpadă. Această budincă de pâine cu cremă de cacao și bezele este echivalentul unei căni de ciocolată caldă sub formă de desert. Sau, pentru a intra mai bine în spiritul sărbătorilor, o poți servi ca mic dejun, mai ales că pudra de cacao îi oferă budincii o aromă bogată de ciocolată, cu mult mai ușoară pentru stomac decât o tabletă de ciocolată topită.

Încearcă și tu această budincă de pâine, pentru un Crăciun cu o notă unică!

Ingrediente

  • 450 g pâine 
  • 830 ml lapte
  • 80 g pudră de cacao
  • 140 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă mari
  • 100 g mini bezele

Mod de preparare

  1. Taie pâinea în cuburi (dacă dorești, poți elimina coaja – coaja adaugă un plus de textură, dar s-ar putea să nu fie pe gustul tău). Dacă pregătești acest preparat în avans, pune cuburile într-o tavă de copt și lasă-le peste noapte la temperatura camerei. Apoi, pune cuburile de pâine la cuptorul preîncălzit la 175°C, amestecând din când în când, până se usucă, adică circa 30 – 40 minute. Cuburile de pâine sigilate pot fi depozitate într-un recipient etanș timp de câteva zile.
  2. Când ești gata să pregătești umplutura de cremă de cacao, încălzește laptele într-o oală la foc mediu. Ia laptele de pe foc și adaugă pudra de cacao, zahărul, vanilia și praful de sare. Gustă amestecul și, dacă consideri necesar, adaugă mai multă pudră de cacao sau zahăr, după gust. Lasă crema să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi adaugă cele 4 ouă, amestecând pentru omogenizarea cremei.
  3. Pune cuburile de pâine într-o tavă de copt de aproximativ 20×20 cm, cât mai apropiate unele de celelalte. Toarnă uniform umplutura de cremă de cacao peste pâine. 
  4. Acoperă budinca cu o folie alimentară și las-o la frigider cel puțin o oră sau, preferabil, peste noapte.
  5. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Scoate budinca din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei cât timp se încălzește cuptorul.
  6. Îndepărtează folia alimentară și pune tava în cuptorul preîncălzit. Lasă budinca la cuptor timp de aproximativ 45 – 55 minute sau până când stratul superior al cuburilor de pâine este crocant, iar atunci când încerci budinca cu o scobitoare, pe aceasta rămâne doar foarte puțină ciocolată.
  7. Presară bezelele peste budincă și mai lasă-o câteva momente la cuptor, pentru a se găti bezelele.
  8. Scoate tava din cuptor și lasă budinca să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de servire.

Poftă bună!

Sursă: https://www.thekitchn.com

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Nimic nu se compară cu un preparat cremos, care îmbină celebra combinație de cacao și bezele, cu care îi vei putea delecta pe oaspeți în timpul sărbătorilor sau surprinde pe copii într-o zi cu zăpadă. Această budincă de pâine cu cremă de cacao și bezele este echivalentul unei căni de ciocolată caldă sub formă de desert. Sau, pentru a intra mai bine în spiritul sărbătorilor, o poți servi ca mic dejun, mai ales că pudra de cacao îi oferă budincii o aromă bogată de ciocolată, cu mult mai ușoară pentru stomac decât o tabletă de ciocolată topită.

Încearcă și tu această budincă de pâine, pentru un Crăciun cu o notă unică!

Ingrediente

  • 450 g pâine 
  • 830 ml lapte
  • 80 g pudră de cacao
  • 140 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă mari
  • 100 g mini bezele

Mod de preparare

  1. Taie pâinea în cuburi (dacă dorești, poți elimina coaja – coaja adaugă un plus de textură, dar s-ar putea să nu fie pe gustul tău). Dacă pregătești acest preparat în avans, pune cuburile într-o tavă de copt și lasă-le peste noapte la temperatura camerei. Apoi, pune cuburile de pâine la cuptorul preîncălzit la 175°C, amestecând din când în când, până se usucă, adică circa 30 – 40 minute. Cuburile de pâine sigilate pot fi depozitate într-un recipient etanș timp de câteva zile.
  2. Când ești gata să pregătești umplutura de cremă de cacao, încălzește laptele într-o oală la foc mediu. Ia laptele de pe foc și adaugă pudra de cacao, zahărul, vanilia și praful de sare. Gustă amestecul și, dacă consideri necesar, adaugă mai multă pudră de cacao sau zahăr, după gust. Lasă crema să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi adaugă cele 4 ouă, amestecând pentru omogenizarea cremei.
  3. Pune cuburile de pâine într-o tavă de copt de aproximativ 20×20 cm, cât mai apropiate unele de celelalte. Toarnă uniform umplutura de cremă de cacao peste pâine. 
  4. Acoperă budinca cu o folie alimentară și las-o la frigider cel puțin o oră sau, preferabil, peste noapte.
  5. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Scoate budinca din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei cât timp se încălzește cuptorul.
  6. Îndepărtează folia alimentară și pune tava în cuptorul preîncălzit. Lasă budinca la cuptor timp de aproximativ 45 – 55 minute sau până când stratul superior al cuburilor de pâine este crocant, iar atunci când încerci budinca cu o scobitoare, pe aceasta rămâne doar foarte puțină ciocolată.
  7. Presară bezelele peste budincă și mai lasă-o câteva momente la cuptor, pentru a se găti bezelele.
  8. Scoate tava din cuptor și lasă budinca să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de servire.

Poftă bună!

Sursă: https://www.thekitchn.com

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE