Combaterea risipei alimentare

Strânge din frigider și cămară pâinea rămasă neconsumată, alte câteva ingrediente ușor accesibile și pregătește-te de un deliciu picant în stil mexican! Cu această rețetă savuroasă și sățioasă de strata, îți vei putea condimenta serile posomorâte de toamnă. 

În plus, acest preparat se poate pregăti în prealabil, deci va fi gata de pus la cuptor imediat ce ajungi acasă de la serviciu sau când foamea îți dă târcoale.

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline + extra pentru a unge tava de copt
  • 110 g chorizo, feliat
  • 1 ardei roșu, feliat
  • 6 felii groase de pâine (aproximativ 300 g), tăiate în cubulețe
  • 200 g boabe porumb dulce
  • 100g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 3 bucăți de ceapă verde
  • 125 g brânză la alegere, răzuită
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă medii, bătute
  • 1 ardei chilli, feliat (opțional)
  • Mix salată pentru servire (opțional)

Mod de preparare

  1. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă feliile de chorizo și ardeiul roșu, apoi gătește-le timp de 4-5 minute, până când dobândesc o textură moale și se rumenesc. Pune un prosop de hârtie pe o farfurie, apoi transferă feliile de chorizo și ardei pe această farfurie pentru a se răci amestecul și pentru a se scurge excesul de ulei.
  2. Unge tava de copt cu ulei și presară jumătate din cantitatea de pâine, apoi jumătate din cantitatea de chorizo și ardei, porumb dulce, roșii și ceapă verde. Deasupra acestui amestec presară jumătate din cantitatea de brânză și restul de pâine, chorizo și legume.
  3. Amestecă laptele și ouăle, condimentând după gust. Toarnă acest amestec în tavă și adaugă restul de brânză. Dacă dorești, acum este momentul să presari și feliile de ardei iute.
  4. Acoperă tava cu folie de plastic și las-o la frigider timp de cel puțin 30 de minute, ideal peste noapte.
  5. Înainte de coacere, preîncălzește cuptorul la 180°C. Înlătură folia de plastic și lasă tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când umplutura devine pufoasă, iar stratul superior devine crocant și auriu.
  6. Scoate tava din cuptor și lasă preparatul să se răcească timp de 5 minute înainte de servire, la care poți adauga o salată simplă, după preferință.

Sfat: Poți adapta foarte ușor această rețetă pentru a încorpora orice alimente ai la îndemână acasă. Poți folosi baghetă, ciabatta, pâine de secară, etc. – trebuie doar să le feliezi în bucăți mari și egale.

Poftă bună!

Sursă: https://realfood.tesco.com/recipes/mexican-bread-bake.html

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Strânge din frigider și cămară pâinea rămasă neconsumată, alte câteva ingrediente ușor accesibile și pregătește-te de un deliciu picant în stil mexican! Cu această rețetă savuroasă și sățioasă de strata, îți vei putea condimenta serile posomorâte de toamnă. 

În plus, acest preparat se poate pregăti în prealabil, deci va fi gata de pus la cuptor imediat ce ajungi acasă de la serviciu sau când foamea îți dă târcoale.

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline + extra pentru a unge tava de copt
  • 110 g chorizo, feliat
  • 1 ardei roșu, feliat
  • 6 felii groase de pâine (aproximativ 300 g), tăiate în cubulețe
  • 200 g boabe porumb dulce
  • 100g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 3 bucăți de ceapă verde
  • 125 g brânză la alegere, răzuită
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă medii, bătute
  • 1 ardei chilli, feliat (opțional)
  • Mix salată pentru servire (opțional)

Mod de preparare

  1. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă feliile de chorizo și ardeiul roșu, apoi gătește-le timp de 4-5 minute, până când dobândesc o textură moale și se rumenesc. Pune un prosop de hârtie pe o farfurie, apoi transferă feliile de chorizo și ardei pe această farfurie pentru a se răci amestecul și pentru a se scurge excesul de ulei.
  2. Unge tava de copt cu ulei și presară jumătate din cantitatea de pâine, apoi jumătate din cantitatea de chorizo și ardei, porumb dulce, roșii și ceapă verde. Deasupra acestui amestec presară jumătate din cantitatea de brânză și restul de pâine, chorizo și legume.
  3. Amestecă laptele și ouăle, condimentând după gust. Toarnă acest amestec în tavă și adaugă restul de brânză. Dacă dorești, acum este momentul să presari și feliile de ardei iute.
  4. Acoperă tava cu folie de plastic și las-o la frigider timp de cel puțin 30 de minute, ideal peste noapte.
  5. Înainte de coacere, preîncălzește cuptorul la 180°C. Înlătură folia de plastic și lasă tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când umplutura devine pufoasă, iar stratul superior devine crocant și auriu.
  6. Scoate tava din cuptor și lasă preparatul să se răcească timp de 5 minute înainte de servire, la care poți adauga o salată simplă, după preferință.

Sfat: Poți adapta foarte ușor această rețetă pentru a încorpora orice alimente ai la îndemână acasă. Poți folosi baghetă, ciabatta, pâine de secară, etc. – trebuie doar să le feliezi în bucăți mari și egale.

Poftă bună!

Sursă: https://realfood.tesco.com/recipes/mexican-bread-bake.html

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE