Combaterea risipei alimentare

Această rețetă de gnocchi este exemplul perfect de cum poți transforma pâinea veche într-un fel de mâncare cu totul diferit! Gnocchi din cartofi sunt un clasic italienesc cu care nu poți da niciodată greș, dar uneori merită să adaugi un „twist” neașteptat rețetelor tradiționale.

Acești gnocchi făcuți din pâine, cu mentă și brânză de capră sunt perfecți pentru a savura un prânz inedit!

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 200 g pâine veche
  • 80-110 g făină
  • 1 ou
  • 130-150 ml de lapte cald
  • 1 linguriță de piper
  • 15 g frunze de mentă mărunțite fin
  • 250 g brânză de capră răzuită
  • ulei de măsline pentru servire (după preferință)

Mod de preparare

  1. Într-un bol, amestecă pâinea (tăiată în bucăți mici) cu laptele cald și lasă pâinea să se înmoaie timp de aproximativ 20 de minute, apoi folosește o furculiță pentru a pisa bucățile de pâine, pentru a crea o textură cremoasă. 
  2. Adaugă făina, oul, piperul și continuă să amesteci cu mâinile, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. 
  3. Modelează aluatul într-o bilă și împarte-l în câteva bucăți.
  4. Rulează bucățile de aluat în mod egal, apoi taie fiecare parte de aluat în bucăți de aproximativ 1,5-2 cm.
  5. Presară puțină făină peste gnocchi pentru a te asigura că nu se vor lipi între ei.
  6. Gătește gnocchi într-o oală mare cu apă. Vor fi gata când încep să plutească la suprafața apei (aprox. 30 sec-1 min).
  7. Înlătură oala de pe foc și strecoară apa.
  8. Pune gnocchi într-un vas mare și adaugă uleiul de măsline, brânza de capră și menta.

Poftă bună!

(sursa: https://amatterofnourishment.com/)

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Această rețetă de gnocchi este exemplul perfect de cum poți transforma pâinea veche într-un fel de mâncare cu totul diferit! Gnocchi din cartofi sunt un clasic italienesc cu care nu poți da niciodată greș, dar uneori merită să adaugi un „twist” neașteptat rețetelor tradiționale.

Acești gnocchi făcuți din pâine, cu mentă și brânză de capră sunt perfecți pentru a savura un prânz inedit!

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 200 g pâine veche
  • 80-110 g făină
  • 1 ou
  • 130-150 ml de lapte cald
  • 1 linguriță de piper
  • 15 g frunze de mentă mărunțite fin
  • 250 g brânză de capră răzuită
  • ulei de măsline pentru servire (după preferință)

Mod de preparare

  1. Într-un bol, amestecă pâinea (tăiată în bucăți mici) cu laptele cald și lasă pâinea să se înmoaie timp de aproximativ 20 de minute, apoi folosește o furculiță pentru a pisa bucățile de pâine, pentru a crea o textură cremoasă. 
  2. Adaugă făina, oul, piperul și continuă să amesteci cu mâinile, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. 
  3. Modelează aluatul într-o bilă și împarte-l în câteva bucăți.
  4. Rulează bucățile de aluat în mod egal, apoi taie fiecare parte de aluat în bucăți de aproximativ 1,5-2 cm.
  5. Presară puțină făină peste gnocchi pentru a te asigura că nu se vor lipi între ei.
  6. Gătește gnocchi într-o oală mare cu apă. Vor fi gata când încep să plutească la suprafața apei (aprox. 30 sec-1 min).
  7. Înlătură oala de pe foc și strecoară apa.
  8. Pune gnocchi într-un vas mare și adaugă uleiul de măsline, brânza de capră și menta.

Poftă bună!

(sursa: https://amatterofnourishment.com/)

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE