Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Iată cum poți transforma, cu ajutorul câtorva ingrediente aparent simple, o pâine veche într-un adevărat deliciu, numai bun pentru serile reci de toamnă.
Ingrediente
Mod de preparare
Taie prazul în rondele de 2 cm grosime și opărește-le timp de 3 minute în apă clocotită. Apoi, scurge-le bine de apă și pune-le deoparte.
Topește untul într-un vas pe care să îl poți folosi și la cuptor, apoi adaugă ceapa și călește-o timp de 5 minute, la foc mediu, fără să se ardă. După ce s-a înmuiat și începe să se caramelizeze, adaugă usturoiul, cimbrul și un praf de sare. Continuă să călești timp de 3 minute, apoi adaugă ciupercile și prazul și ia vasul de pe foc.
Într-un bol, amestecă laptele, ouăle și nucșoara și bate-le ușor cu un tel până se omogenizează. Taie sau rupe pâinea în bucăți mari, de aproximativ 4 cm.
Amestecă jumătate din cantitatea de pâine cu amestecul de praz și ciuperci și apoi presară pe deasupra jumătate din cantitatea de brânză și șuncă. Adaugă apoi un strat din restul de pâine, presară deasupra brânza și sunca rămase și toarnă amestecul de lapte și ouă.
Lasă pâinea să se înmoaie în amestecul de lapte și ouă timp de minimum 30 de minute, iar în acest timp poți să încălzești cuptorul la 190 de grade. Budinca se coace timp de 25-30 de minute, până când devine aurie și crocantă la suprafață.
O poți servi cu o salată verde sau cu legume de sezon.
Poftă bună!
Sursă rețetă: lovefoodhatewaste.com
Sursa foto: thebittenword.com
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Iată cum poți transforma, cu ajutorul câtorva ingrediente aparent simple, o pâine veche într-un adevărat deliciu, numai bun pentru serile reci de toamnă.
Ingrediente
Mod de preparare
Taie prazul în rondele de 2 cm grosime și opărește-le timp de 3 minute în apă clocotită. Apoi, scurge-le bine de apă și pune-le deoparte.
Topește untul într-un vas pe care să îl poți folosi și la cuptor, apoi adaugă ceapa și călește-o timp de 5 minute, la foc mediu, fără să se ardă. După ce s-a înmuiat și începe să se caramelizeze, adaugă usturoiul, cimbrul și un praf de sare. Continuă să călești timp de 3 minute, apoi adaugă ciupercile și prazul și ia vasul de pe foc.
Într-un bol, amestecă laptele, ouăle și nucșoara și bate-le ușor cu un tel până se omogenizează. Taie sau rupe pâinea în bucăți mari, de aproximativ 4 cm.
Amestecă jumătate din cantitatea de pâine cu amestecul de praz și ciuperci și apoi presară pe deasupra jumătate din cantitatea de brânză și șuncă. Adaugă apoi un strat din restul de pâine, presară deasupra brânza și sunca rămase și toarnă amestecul de lapte și ouă.
Lasă pâinea să se înmoaie în amestecul de lapte și ouă timp de minimum 30 de minute, iar în acest timp poți să încălzești cuptorul la 190 de grade. Budinca se coace timp de 25-30 de minute, până când devine aurie și crocantă la suprafață.
O poți servi cu o salată verde sau cu legume de sezon.
Poftă bună!
Sursă rețetă: lovefoodhatewaste.com
Sursa foto: thebittenword.com
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE