Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Cine a fost în Italia și a gustat din mâncărurile tradiționale, cu siguranță a fost impresionat de simplitatea și gustul deosebit de bun al rețetelor locale. Mai mult, din Italia provine și conceptul de “cucina povera”, ce reprezintă modul traditional de gătire fără risipă, cu ingrediente simple și la îndemână ale oamenilor din mediul rural, din timpuri străvechi. Așa este și această supă provenind din frumoasa regiune Toscana, o mâncare de suflet, simplă și gustoasă, cu care putem refolosi pâinea mai veche în loc să o aruncăm.
Ingrediente:
Preparare:
1. Se pun cele 4 linguri de ulei de măsline (prima cantitate) într-o oală de supă, pe aragaz. Când uleiul s-a încins, se adaugă usturoiul mărunțit și se sotează 1-2 minute. Nu se lasă prea mult, pentru că usturoiul se arde ușor. Se pune și busuiocul mărunțit și se amestecă puțin, apoi pâinea tăiată cubulețe. Se asezonează cu sare și piper.
2. Când pâinea s-a rumenit și a absorbit uleiul, adăugăm roșiile întregi și sucul lor, pasându-le ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când.
3. Între timp, se pun într-o tigaie cele 5 linguri de ulei de măsline (a doua cantitate) și se lasă să se încingă. Se dă deoparte tigaia și se adaugă în uleiul fierbinte toată salvia. Se lasă la infuzat 20 de minute. Se păstrează frunzele de salvie întregi pentru a decora supa, iar uleiul se strecoară printr-o sită deasă.
4. Când supa este gata, se pune în boluri, se stropește cu uleiul infuzat și se decorează cu o frunză de salvie rumenită în ulei.
Poftă bună!
Sursă rețetă și foto: https://f52.co/3fsTEnt. Foto: James Ransom
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Cine a fost în Italia și a gustat din mâncărurile tradiționale, cu siguranță a fost impresionat de simplitatea și gustul deosebit de bun al rețetelor locale. Mai mult, din Italia provine și conceptul de “cucina povera”, ce reprezintă modul traditional de gătire fără risipă, cu ingrediente simple și la îndemână ale oamenilor din mediul rural, din timpuri străvechi. Așa este și această supă provenind din frumoasa regiune Toscana, o mâncare de suflet, simplă și gustoasă, cu care putem refolosi pâinea mai veche în loc să o aruncăm.
Ingrediente:
Preparare:
1. Se pun cele 4 linguri de ulei de măsline (prima cantitate) într-o oală de supă, pe aragaz. Când uleiul s-a încins, se adaugă usturoiul mărunțit și se sotează 1-2 minute. Nu se lasă prea mult, pentru că usturoiul se arde ușor. Se pune și busuiocul mărunțit și se amestecă puțin, apoi pâinea tăiată cubulețe. Se asezonează cu sare și piper.
2. Când pâinea s-a rumenit și a absorbit uleiul, adăugăm roșiile întregi și sucul lor, pasându-le ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când.
3. Între timp, se pun într-o tigaie cele 5 linguri de ulei de măsline (a doua cantitate) și se lasă să se încingă. Se dă deoparte tigaia și se adaugă în uleiul fierbinte toată salvia. Se lasă la infuzat 20 de minute. Se păstrează frunzele de salvie întregi pentru a decora supa, iar uleiul se strecoară printr-o sită deasă.
4. Când supa este gata, se pune în boluri, se stropește cu uleiul infuzat și se decorează cu o frunză de salvie rumenită în ulei.
Poftă bună!
Sursă rețetă și foto: https://f52.co/3fsTEnt. Foto: James Ransom
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE