Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Andreea Duția este food blogger și mamă a doi copii. Ne-a surprins cu o rețetă minunată, foarte ușor de realizat, pe care dorim să o împărtășim și cu voi.
“Ce facem noi cu pâinea mai veche, pe care nu o mai mâncăm? Păi, crutoane, pesmet, friganele, o prăjim sau mai putem face minunăția asta: budinca de pâine” spune Andreea.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Mod de preparare:
Taie pâinea cubulețe și așaz-o într-un strat uniform în tava unsă cu unt. Într-un castron, bate ouăle și amestecă-le apoi cu laptele, smântâna, sarea și verdețurile italienești. Dacă nu ai în casă un mix de condimente, îl poți înlocui cu verdețurile tale preferate (oregano, busuioc, măghiran, cimbru). Toarnă amestecul peste pâine și lasă-l 20 de minute să îl absoarbă.
Între timp, încălzește cuptorul la 180 de grade, rade mozzarella și fărâmițează brânza de burduf. Le poți înlocui cu orice alte brânzeturi care îți plac sau pe care le ai în frigider.
Următorul pas este să pui brânza de burduf peste pâinea înmuiată, apoi mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Lasă budinca să se coacă până când se rumenește frumos deasupra și savureaz-o cu mare plăcere alături de o salată de sezon.
Fotografiile îi aparțin autoarei rețetei, căreia îi mulțumim pentru inspirație.
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Andreea Duția este food blogger și mamă a doi copii. Ne-a surprins cu o rețetă minunată, foarte ușor de realizat, pe care dorim să o împărtășim și cu voi.
“Ce facem noi cu pâinea mai veche, pe care nu o mai mâncăm? Păi, crutoane, pesmet, friganele, o prăjim sau mai putem face minunăția asta: budinca de pâine” spune Andreea.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Mod de preparare:
Taie pâinea cubulețe și așaz-o într-un strat uniform în tava unsă cu unt. Într-un castron, bate ouăle și amestecă-le apoi cu laptele, smântâna, sarea și verdețurile italienești. Dacă nu ai în casă un mix de condimente, îl poți înlocui cu verdețurile tale preferate (oregano, busuioc, măghiran, cimbru). Toarnă amestecul peste pâine și lasă-l 20 de minute să îl absoarbă.
Între timp, încălzește cuptorul la 180 de grade, rade mozzarella și fărâmițează brânza de burduf. Le poți înlocui cu orice alte brânzeturi care îți plac sau pe care le ai în frigider.
Următorul pas este să pui brânza de burduf peste pâinea înmuiată, apoi mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Lasă budinca să se coacă până când se rumenește frumos deasupra și savureaz-o cu mare plăcere alături de o salată de sezon.
Fotografiile îi aparțin autoarei rețetei, căreia îi mulțumim pentru inspirație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE