Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Ingredientele de care veți avea nevoie pentru această rețetă sunt:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Crema se face prin încălzirea pe aragaz a laptelui, smântânii și a vaniliei într-o cratiță, până când ajunge sub punctul de fierbere. Între timp, separat batem ouăle și gălbenușul cu zahărul, amestec ce se toarnă peste combinația de lapte și smântână și se amestecă puțin pe aragaz, până la omogenizare. Focul se oprește și se continuă amestecarea compoziției până când ajungem la consistența de budincă.
Folosim o tavă de mărime medie, în care punem jumătate din feliile de pâine (pe care le stropim cu untul topit), peste care așezăm budinca și fructe uscate, iar apoi celălalt strat de pâine. Dacă folosiți păstaie de vanilie, și nu vanilie, acum aceasta trebuie îndepărtată.
Se coace la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până când se rumenește, după care se consumă tăiată ca o prăjitură. Poftă bună! 🙂
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Ingredientele de care veți avea nevoie pentru această rețetă sunt:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Crema se face prin încălzirea pe aragaz a laptelui, smântânii și a vaniliei într-o cratiță, până când ajunge sub punctul de fierbere. Între timp, separat batem ouăle și gălbenușul cu zahărul, amestec ce se toarnă peste combinația de lapte și smântână și se amestecă puțin pe aragaz, până la omogenizare. Focul se oprește și se continuă amestecarea compoziției până când ajungem la consistența de budincă.
Folosim o tavă de mărime medie, în care punem jumătate din feliile de pâine (pe care le stropim cu untul topit), peste care așezăm budinca și fructe uscate, iar apoi celălalt strat de pâine. Dacă folosiți păstaie de vanilie, și nu vanilie, acum aceasta trebuie îndepărtată.
Se coace la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până când se rumenește, după care se consumă tăiată ca o prăjitură. Poftă bună! 🙂
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE