Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Dincolo de a fi un desert savuros, cozonacul este un adevărat simbol de Crăciun. Pentru prepararea lui se depune un real efort, așa că ar fi păcat să ajungă la coșul de gunoi. Știm că toți preferăm feliile de cozonac cald, dar ce facem cu el atunci când acesta se usucă? Îl transformăm într-un tort gustos și extrem de ușor de făcut. Tortul din felii de cozonac a fost făcut după modelul italienilor care obișnuiau să umple cozonacul cu ciocolată sau diverse creme, rezultatul fiind un preparat savuros.
Iată aici rețeta:
Ingrediente:
Pentru cremă:
Mod de preparare:
Prepară prima dată crema. În jumătate de litru de lapte se pun 5 linguri de făină de grâu și se amestecă bine pentru a nu face cocoloașe. Se adaugă cele două linguri de zahăr și se lasă la foc mic amestecând continuu. Apoi se adaugă unutul netopit. Se lasă să se răcească timp de 15 – 20 de minute. Se face primul strat de blat format din feliile de cozonac tăiate în mod egal. Se însiropează cu siropul ținând cont de căt de uscate sunt feliile de cozonac. Se adaugă apoi câteva linguri din crema care s-a răcit. Adăugă apoi un nou strat de cozonac și din nou cremă. Pentru glazură poți alege orice fel de cremă îți place, așa că lăsă-ți imaginația liberă. După ce tortul este gata, se lasă la frigider pentru ca aromele să se pătrundă mai bine.
Poftă bună!
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Dincolo de a fi un desert savuros, cozonacul este un adevărat simbol de Crăciun. Pentru prepararea lui se depune un real efort, așa că ar fi păcat să ajungă la coșul de gunoi. Știm că toți preferăm feliile de cozonac cald, dar ce facem cu el atunci când acesta se usucă? Îl transformăm într-un tort gustos și extrem de ușor de făcut. Tortul din felii de cozonac a fost făcut după modelul italienilor care obișnuiau să umple cozonacul cu ciocolată sau diverse creme, rezultatul fiind un preparat savuros.
Iată aici rețeta:
Ingrediente:
Pentru cremă:
Mod de preparare:
Prepară prima dată crema. În jumătate de litru de lapte se pun 5 linguri de făină de grâu și se amestecă bine pentru a nu face cocoloașe. Se adaugă cele două linguri de zahăr și se lasă la foc mic amestecând continuu. Apoi se adaugă unutul netopit. Se lasă să se răcească timp de 15 – 20 de minute. Se face primul strat de blat format din feliile de cozonac tăiate în mod egal. Se însiropează cu siropul ținând cont de căt de uscate sunt feliile de cozonac. Se adaugă apoi câteva linguri din crema care s-a răcit. Adăugă apoi un nou strat de cozonac și din nou cremă. Pentru glazură poți alege orice fel de cremă îți place, așa că lăsă-ți imaginația liberă. După ce tortul este gata, se lasă la frigider pentru ca aromele să se pătrundă mai bine.
Poftă bună!
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE